Doktorand: Bortom Google Scholar eller Välj och använd lämpliga databaser (på engelska)
Google Scholar är ett utmärkt verktyg för att snabbt hitta artiklar och annan relevant litteratur. Vid Göteborgs universitet har vi också tillgång till andra databaser, sådana som har kurerad metadata och fler sökfunktioner. Det innebär att de är mer transparenta än Google Scholar och att de är kraftfulla verktyg för litteratursökning.
Om evenemanget
I denna föreläsning får du upptäcka funktioner i Scopus, Web of Science och Swepub, såsom tvärvetenskaplig litteratursökning, kedje-/citeringssökning, hur du får en överblick över ditt ämnesområde och var du hittar forskning på svenska.
Samhällsvetenskapliga biblioteken erbjuder en föreläsning och en efterföljande workshop för doktorander som ska påbörja sin litteraturöversikt, skriva sin avhandlingsplan eller känner att de behöver en genomgång av hur man söker information i ämnesdatabaser.
Du deltar vid en av föreläsningarna (de är identiska och en förutsättning för workshopen) innan workshoppen. För att delta i workshoppen ber vi dig att anmäla dig. Du kan också anmäla dig till föreläsningarna.
Förberedelser för workshoppen
Om du inte kan närvara på föreläsningen behöver du förbereda dig inför workshopen genom att läsa avsnitten ”The search strategy toolbox” och ”Information resources” i Canvas-modulen “Introduction to information literacy and scholarly communication for doctoral students.
Evenemangen har fokus på disciplinerna vid fakulteterna för Samhällsvetenskap, Utbildningsvetenskap och Handelshögskolan. Föreläsningarna hålls på engelska.
- 20 mars kl. 11.15-12.00 Föreläsning i Zoom (Ingen anmälan krävs)
- 26 mars kl. 13.15-14.00 Föreläsning i Zoom (Ingen anmälan krävs)
- 1 april kl. 11.00-12.00 Workshop i Zoom (Anmälan krävs, deadline för anmälan 28 mars)
- Serie: Samhällsvetenskapliga bibliotekens doktorandevenemang
- Evenemangstyp: Föreläsning
- Språk: Endast engelska
- Målgrupp: Doktorander